zaterdag 30 juni 2012

Bacardi Legends - La Florida Rum Daisy

Geschiedenis

De cocktails uit de Daisy-familie hebben één ding gemeen : ze bevatten allen een kruidige likeur. In dit geval gaat het om de bekende gele Chartreuse op basis van een 17de eeuws recept dat tot op vandaag geheim gebleven is, maar dat ontegensprekelijk toetsen van saffraan bevat. La Florida Rum Daisy, een creatie van Constante Ribailagua die sinds 1914 chief bartender was in de beruchte Cubaanse bar El Florida, beleeft deze dagen een heuse revival. Conform het originele recept is Bacardi Superior ook in het nieuwe millenium de basis voor deze kruidige en verfrissende cocktail.

Benodigdheden
- 5cl Bacardi Superior
- 1,5 cl gele Chartreuse
- 2,5 cl vers citroensap
- 2 cl vloeibare suiker
- scheutje Angostura




Bereidingswijze
Meng de ingrediënten in een shaker. 
Giet in een tumbler glas met gecrushed ijs.
Werk af met seizoensfruit.





Beoordeling
Just as fun as the Daisy de Santiago maar een beetje meer bitter van smaak. Blame the Angostura. The hubby vindt het een bizar smaakje hebben. Als je niet houdt van bitter of kruidig, pas dan de hoeveelheden Chartreuse en Angostura aan. 

Cheers! Next one up: Gypsy Water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten